VÅTTKORT

VÅTTKORT
Sikkerhetskurs i padling

Norges Padleforbund (NPF) har en kursserie som kalles Våttkort, som tilbyr ulike typer sikkerhetskurs i padling på forskjellige nivåer, helt fra rykende ferske nybegynnere , til ivrige travere som blir bitt av padlebasillen, helt opp til aktivitetsledere, kursholdere og utdannende veiledere.

Risør ro og padleklubb har ansvaret for alle medlemmer som ferdes i kajakk som er lånt av klubben eller medlemmer generelt som er med på turer i klubbens regi.

Det er derfor ekstra viktig at alle hjelper til å følge reglene for klubben, spesielt med tanke på sikkerhet. Introkurs i Våttkortstigen er et minimumskrav til alle som skal låne utstyr fra klubben, og vi samler sammen medlemmer som ønsker å ta våttkort ved behov i løpet av sesongen. Kurset tar normalt ca 4 timer, og gjøres på en ettermiddag/kveld.

Introkurset kan taes av både voksne og barn, og har normalt ingen nedre aldersgrense, men fellesregelen er at alle deltagerne bør være svømmedyktige.

Det finnes flere ulike våttkortkurs som anbefales for klubbens medlemmer etterhvert som de ønsker å lære mer om kajakk og padling. Ikke bare blir det tryggere å dra på tur, både alene, og sammen med andre – men det blir også morsommere når man er tryggere i kajakken og blir flinkere til teknikk, lek og moro. Kursene lærer deg også ulike måter å navigere på, hvordan lese vær og vind, hva slags utstyr det er lurt å bruke, samt hvordan man kan planlegge mat, drikke og bekledning for overnattingsturer i skjæra, eller for lengre ekspedisjoner og eventyr.

KURS I VÅTTKORT-STIGEN

Introkurs (4 timer) nybegynner

Grunnkurs (16 timer / helg) nybegynner

Teknikkurs (16 timer / helg) nybegynner

Aktivitetslederkurs (16 timer / helg)

Gi oss beskjed om du ønsker å ta et av kursene over for å få deg våttkort ved å sende en mail til oss her.

One thought on “VÅTTKORT

  • Hei!
    Jeg har tatt introkurs for et par år siden. Ønsker å ta grunnkurs 16 timer i helg. Når blir dette arrangert neste gang? Kanskje ikke i år?

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *