KURS

VÅTTKORT
Sikkerhetskurs i padling

Norges Padleforbund (NPF) har en kursserie som kalles Våttkort, som tilbyr ulike typer sikkerhetskurs i padling på forskjellige nivåer, helt fra rykende ferske nybegynnere , til ivrige travere som blir bitt av padlebasillen, helt opp til aktivitetsledere, kursholdere og utdannende veiledere.

Risør ro og padleklubb har ansvaret for alle medlemmer som ferdes i kajakk som er lånt av klubben eller medlemmer generelt som er med på turer i klubbens regi.

Det er derfor ekstra viktig at alle hjelper til å følge reglene for klubben, spesielt med tanke på sikkerhet. Introkurs i Våttkortstigen er et minimumskrav til alle som skal låne utstyr fra klubben, og vi samler sammen medlemmer som ønsker å ta våttkort ved behov i løpet av sesongen. Kurset tar normalt 3-4 timer, og gjøres på en ettermiddag/kveld.

Introkurset kan tas av både voksne og barn, og har normalt ingen nedre aldersgrense, men fellesregelen er at alle deltagerne bør være svømmedyktige.

På kurset får du praktisk info om klubben og de ulike kajakkene. Dette innebærer opplæring i hvordan håndtere og ivareta kajakker og utstyr. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Kurset skal motivere for videre opplæring i padling.

Dette blir gjennomgått på kurset:
Løfte, bære og sjøsette kajakk.
Padle forover med rett kurs. Stoppe.
Svinge kajakken begge veier. Bakoverpadling.
Gå rundt og komme seg tilfredsstillende ut av kajakken i vannet.
Ilandstigning. Sittestilling og god padleteknikk.
Innføring i hvordan man øker sikkerheten ved padling.
Kjennskap til lokale padleforhold.

Våre kurs blir fortløpende satt opp på Padleforbundets terminliste https://www.padling.no/hav/

Det er foreløpig ikke satt opp datoer for introkurs i 2021.

Den 22. og 23. mai gjennomfører vi aktivitetslederkurs (krever at du har grunnkurs og teknikkurs).

One thought on “KURS

  • Hei!
    Jeg har tatt introkurs for et par år siden. Ønsker å ta grunnkurs 16 timer i helg. Når blir dette arrangert neste gang? Kanskje ikke i år?

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *